Eenheid in diversiteit

Ik heb geleerd naar mijn gedachten te kijken en ze te transformeren in beelden. Het stelt mij in staat door de schijnbare werkelijkheid heen te kijken en dieper liggende patronen te herkennen. Het is een emotioneel gekleurde wereld waarbij visionaire vermogens worden versterkt en waarin je contemplatiever in de wereld komt te staan. Een wereld die voortdurend veranderd maar die een eenheid in diversiteit laat zien die verwonderd. In mijn tekeningen en schilderijen geef ik uitdrukking aan deze verwondering.

Images of Change

Vanuit die zelfde bron komen haar doeken voor de I Tjing. De serie van 150 m2 schilderijen omvat 64 werken ( hexagrammen ) Ze laten het universum zien in al haar facetten. De elementen met hun eigenschappen en bewegingen. Dit project is voor het eerst in zijn geheel tentoongesteld in de kathedraal van Den Helder eind 2009 onder de naam ‘Images of Change’.

 

Totaaltheater

Een deel van deze I Tjing schilderijen werd gebruikt voor een voorstelling die plaats vond bij de Kunstmanifestatie 1000 eilanden. Muziek, dans en beeldende kunst vormden samen de voorstelling met de naam ‘Elements of Life’.
       

Boek ‘Kijken met nieuwe ogen’

In 2008 kwam haar boek uit met gedichten en tekeningen. Ze maakte over een periode van 4 jaar ca. 1000 tekeningen waarvan er 50 zijn opgenomen in dit boek . Te bestellen via deze website.

Fresco periode (1990-2002)

Het fresco werk van Moira omvat 10-tallen opdrachten die ze uitvoerde voor gemeente, bedrijven en particulieren.

ProArt

Voor informatie over de lessen schilderen, beeldhouwen en workshops kunt u contact met ons opnemen via telefoon nummer 06-51269846.